Početna strana

NOVO NA TRŽIŠTU:


Mlin za kikiriki pastu!


Video snimak:

https://www.youtube.com/watch?v=e3t-3jL4cw8

Mlin može da prvi postu još od: badema, lešnika, bundeva, susama, suncokreta, konoplje!


Mlinovi ( vodenica ) služe za mlevenje integralnog brašna i svih vrsta suve zrnaste robe. 

Maksimalna vlažnost robe za mlevenje treba da bude  od 7-12%. Mlinovi su opremljeni samooštrećim livenim kamenjem (gornji i donji kamen).
Ova oprema omogućava mlevenje brašna od suve zrnaste robe u jednom koraku.
Najniža granulacija mlevenja (finoća prekrupe) je 60-80 mikrona (0,06-0,08 mm).
Za ilustraciju finoće mlevenja navodimo da je granulacija pšeničnog brašna koje svakodnevnom koristimo  između 115-250 mikrona (0,115-0,250 mm).
Finoća koja se postiže korišćenjem naših mlinova, omogućava proizvodnju vitamina, dodataka za ishranu, kao što su seme grožđa, sušeno voće, sušeno začinsko bilje, sušeni biljni čajevi.
Ističemo da su naši mlinovi sa kamenom idealni za pripremu najkvalitetnije mlevene aleve paprike.
Pored toga što je aleva paprika veoma fine granulacije, mlinovi sa kamenom pomoću ulja koje je sastavni deo paprike, daju gotovom proizvodu još lepšu crvenu boju.
Kamenovi poseduju sertifikat za korišćenje u prehrambenoj industriji.

Mlin je pogodan za proizvodnju mlevene robe grublje granulacije čak do 1-3 mm. 
Mlinovi sa kamenom su korišćeni za mlevenje brašna i prekrupe već u 10-13. veku.
Naši mlinovi koriste ovaj drevni metod u kombinaciji sa svim prednostima savremene tehnologije. Tako ispunjavaju zahteve u prehrambenoj industriji i očekivanja modernih potrošača.

To su sledeći:
- kamenovi poseduju sertifikat za korišćenje u prehrambenoj industriji;
- metalni delovi mlina koji su u dodiru sa robom za mlevenje i brašnom, izrađuju se od nerđajućeg čelika (inoks);
- drveni delovi mlina izrađuju se od parene bukovine kontrolisanog kvaliteta;
- mlinovi rade sa malim brojem obrtaja kamena (kao nekadašnje vetrenjače i vodenice);
- mali broj obrtaja obezbeđuje tzv. „hladno mlevenje”;
- „hladno mlevenje” sačuva sve korisne sastojke u brašnu;
- u jednom radnom procesu proizvodimo integralno brašno velike finoće;
- integralno brašno je izuzetno zdravo za ljudsku ishranu;
- lako se podešava različiti kvalitet i finoća proizvoda (brašno, griz, gruba prekrupa);
- postoji mogućnost automatizacije i ugradnje u proizvodnu liniju;
- jednostavna mehanička rešenja, jednostavna upotreba.

Roba za mlevenje:

pšenica, pšenica vrste „bankuti”, krupnik (spelta), raž, laneno seme, proso, kukuruz, heljda, pirinač, seme grožđa, kikiriki, seme bundeve, badem, lešnik, biber, kim, anis, crni biber, sušeno lekovito bilje, zob, ječam, sušeno začinsko bilje, sušeno voće, kafa, PAPRIKA, seme konoplje, zeolit, koštice višnje, koštice kajsije, ljuska od lešnika, ljuska od oraha, mak, orah, najveće vlažnosti od 7-12%, šećer, cimet, pržena soja. 

српски